Vilken värld vill du leva i?

3 Dagar kvar till Ramadan!

121

#3dagarkvar
Profeten Muhammad ﷺ sa: En muslim är den från vars tunga och hand människor är trygga

Även den bäste faller ibland lätt för att påpeka något negativt om medmänniska eller till och med nära vän när denne inte är närvarande. Ramadan är ett tillfälle att träna våra tungors uttal och begränsa dem till att säga det som är gott. Att fasta under Ramadan är likväl att fasta från alla handlingar som skapar distans mellan oss och Gud, såsom baktal. Kan du komma på situationer där du riskerar att tala illa om någon? Bra, då har du tagit ett steg för att veta i vilka situationer som du kan göra en stor positiv förändring hos dig själv.

Liknelsen som Gud gör vid att tala illa om andra bakom ryggen är som tanken att äta sin döde broders kött, vilket är en hemsk föreställning. Detta enligt orden: ”Troende! Undvik i möjligaste mån att göra lösa antaganden [och förmoda det ena och det andra om varandra]; det kan ligga synd i sådana antaganden. Och spionera inte på varandra och tala inte illa om andra bakom deras rygg. [Eller] skulle någon av er vilja äta sin döde broders kött? Nej, den [tanken] skulle ni finna vämjelig! Och frukta Gud! I Sin barmhärtighet går Gud den ångerfulle till mötes!” [Koranen 49:12]

Missa inte dagens aktiviteter i Stockholm och Linköping:
Hur fysisk aktivitet och fasta påverkar kroppen:
https://www.facebook.com/events/166402577381036/
Arabiska och Koran:
https://www.facebook.com/events/1999801600336849/