Vilken värld vill du leva i?

SMFR tackar Augustprisvinnaren Johannes Anyuru!

267

 

Assalam alaykoum, fredliga hälsningar!

Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa vill rikta ett stort grattis till årets vinnare av Augustpriset inom skönlitteratur, Johannes Anyuru

Vi tackar för den tid broder Johannes lägger ner på att inspirera unga och särskilt för den givande poesikurs som han höll för SMFR i Göteborg för inte så längesedan.

SMFR tycker att det är viktigt att lyfta upp Johannes Anyurus arbete då ordet är det starkaste verktyg vi har att kämpa med i kampen mot islamofobi, afrofobi och annan form av rasism och intolerans. Språket äger makt och skapar det vi benämner.

I många år har vi sett hur berättelsen om muslimer och Islam berättas och skrivs av andra och hur den har avhumaniserat muslimer. Det muslimska civilsamhället har mött prövningar och motgångar från både media, civilsamhälle och offentlig sektor i Sverige.

Därför är författare och alla som arbetar med att skapa en annan berättelse om muslimer, en berättelse som grundar sig på verkliga perspektiv från svenska muslimer själva, värda ett stort tack men också stöd!

Språket håller oss samman och orden vi har avgör vilka berättelser vi kan förmedla. Vi kan skapa positiv förändring om vi bara använder orden på rätt sätt och med god avsikt.

Vi tackar främst Gud för denna framgång där en inspirerande och talangfull svensk muslim som broder Johannes får belöning för sitt hårda arbete både i detta och i nästa liv, in sha Allah (om Gud vill).

Fredliga hälsningar, Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa