Vilken värld vill du leva i?

SMFR medverkar på MR-dagarna i Umeå

0 227

SMFR medverkar på MR-dagarna i Umeå och höll ett seminarium om islamofobi som ett samhällsproblem som begränsar människor.

Vi lyfte även särskilt  frågan om Hijab i vården då det är något som påverkar väldigt många personer idag i Sverige. Vi kommer fortsätta driva ett opinionsarbete i frågan. Stöd oss för rätten att muslimska kvinnor som vill ska få möjligheten att ha långärmat i vården på ett sätt som inte gör avkall på hygienkrav utan att bli diskriminerade! 

En utmaning som man kunnat lösa i England för länge sedan såväl som på olika platser i Sverige. Vårdyrken är ett bristyrke där det behövs mer folk. Det finns många kvinnor som är villiga att jobba där. Låt dem få den möjligheten så vinner våra sjuka, pensionärer, svenska skattesystemet och egentligen hela samhället på det – med undantag för de som helt enkelt inte vill ha muslimers närvaro i Sverige som t.ex Sverigedemokraterna och tyvärr även de som lagt sina röster på dem. Låt inte fördomar, islamofobi och irrationellt hat mot andra avhålla oss som samhälle från att göra sådant som är klokt och vi som samhälle vinner på

Image

10706_838311152856549_2005573562243625496_n.jpg